יזמים רבים בוחרים באפשרות של הקמת עסק במודל זכיינות, מודל זה מאפשר להם לקבל ליווי מלא, ייעוץ, משאבים ושיטות ניהול מוכחות להקמת עסק חדש ומצליח של חברה מובילה, ולרוב גם מוכרת. במקום להקים עסק חדש ולהתמודד עם כל הבעיות והאתגרים הנלווים לכך, זכיין מקבל הדרכה מקצועית ומשתמש במשאבים של החברה המזכה לכן הסיכוי שלו להצליח רב יותר.
סיכויי הצלחה גבוהים יותר
בשיטת הזכיינות היזם לוקח פחות סיכונים מאחר והוא מקבל ידע וכלים של חברה גדולה ומוכרת, עם זאת חשוב לדעת כי שיטת זכיינות אינה מתאימה לכל אחד. כמו כן, גם בשיטה זו היזם חשוף לסיכונים ועליו להוכיח את עצמו ולקבל החלטות נכונות כדי להצליח.
בשיטת הזכיינות הסיכונים נמוכים יותר בהשוואה סיכונים הקיימים בהקמת עסק חדש לגמרי, לכם רבים מחליטים על הקמת עסק במודל זכיינות בצפון, בדרום, במרכז ובשאר חלקי המדינה. ניתן לרכוש זכיינות מחברות גדולות המציעות לזכיינים להצטרף אליהם ולהקים סניפים חדשים לרשת. במודל הזכיינות ניתן לראות חברות גדולות מתחומים שונים ומגוונים כמו מזון והסעדה, אופנה, הנעלה, מכונים רפואיים (אופטיקה, אורטופדיה, אסתטיקה וכדומה) ועוד.
יתרונות וחסרונות בהקמת עסק במודל זכיינות
להקמת עסק במודל זכיינות יתרונות רבים כגון:
- הקמה מהירה של העסק.
- זכיין מקבל ידע מקצועי והדרכות של שיטות ניהול מוכחות המסייעים לו להצליח.
- ליווי שוטף של אנשי מקצוע מנוסים מהרשת המזכה.
- שימוש בלוגו של חברה מוכרת.
- כוח קנייה גדול של הרשת תורם לחיסכון בעלויות ולשיפור ברווחיות.
- לקוחות קיימים של רשת מוכרת וגדולה.
- אחידות בסניפי הרשת, כל לקוח יודע בדיוק מה הוא מקבל.
לשיטת הזכיינות יש גם חסרונות כמו חובה לרכוש מוצרים וחומרי גלם רק מהרשת, דרישות מחמירות מצד הרשת, השקעה גבוהה לרכישת הזכיינות ולהקמת הסניף, חובת ניהול ושיטות עבודה על פי תנאי הרשת וכדומה.
כדי לרכוש זכיינות נדרש היזם להביא כסף מהבית או לקחת הלוואה לצרכי רכישת הזיכיון. אם הזכיין זקוק להלוואה לעסק עליו לבדוק האם הוא צריך סכום גדול יותר לרכישת הזכיינות ולמימון הקמת הסניף החדש, לרבות רכישת ציוד, מלאי, תשלום לקבלן השיפוצים, תשלום לעובדים בחודשים הראשונים ועוד.
צוות היועצים של משפחה עסקית יסייע לכם לקבל פתרונות מימון מותאמים אישית להקמת עסק במודל זכיינות, למידע נוסף ולהצעה אטרקטיבית השאירו פרטים באתר ואנו נחזור אליכם בהקדם.