צעירים רבים בישראל חולמים על הקמת בר כדי להיכנס לתחום חיי הלילה וליהנות מעסק בעל פוטנציאל רווח משתלם. יחד עם זאת, רוב היזמים שהקימו בר והשקיעו את מיטב מרצם וכספם בעסק לא הצליחו לשרוד למעלה משנה או שנתיים בגלל התחרותיות בענף, חוסר ידע בניהול ולקיחת הלוואות יקרות.
ענף הברים בישראל
מדי שנה נפתחים עשרות ברים חדשים, רובם לא מצליחים לשרוד מעל שנה. התחרות בענף הברים וחיי הלילה גבוהה, זהו ענף לא יציב המושפע בקלות מהמצב הביטחוני, ממשברים כלכליים ועוד. כדי להצליח בענף נדרשת השקעה גדולה כדי ליצור מיתוג מנצח, בידול מהמתחרים וכדי לגרום ללקוחות להישאר נאמנים ולבלות במקום.
פתיחת עסק בתחום הברים
פתיחת עסק חדש בתחום הברים מחייבת השקעה כספית גדולה, יש לבחור מיקום אטרקטיבי כדי להנות מלקוחות רבים, וחשוב להשקיע בעיצוב הבר ובמיתוג שלו. יזמים רבים פותחים בר חדש בגלל התדמית הזוהרת של חיי הלילה אך הם אינם מבינים כי זהו עסק לכל דבר ועניין, ויש לנהל את הבר במקצועיות כיוון שיש שחיקה גדולה באחוזי הרווחיות של הברים בשנים האחרונות.
בניית תוכנית עסקית לבר
לפני הקמת בר חדש חשוב לבנות תוכנית עסקית מסודרת ומפורטת. התוכנית העסקית כוללת תמצית מנהלים קצרה, מחקר שוק מעמיק, חזון, מודל עסקי, צפי הכנסות, תזרים מזומנים, אחוזי רווחיות בר, מימון, שיווק ועוד.
התוכנית העסקית מאפשרת ליזם לעקוב אחר הביצועים בפועל של הבר, לקבל החלטות פיננסיות שקולות, לבדוק מראש האם כדאי להקים בר חדש ועוד. כמו כן, התוכנית העסקית לבר נחוצה כדי לגייס הלוואות להקמת הבר או כדי להשקיע בעסק קיים, וניתן להיעזר בתוכנית העסקית כדי לעניין משקיעים או שותפים פוטנציאליים.
כמה עולה לפתוח בר?
עלות פתיחת בר יכולה להסתכם במאות אלפי שקלים ולמעלה מכך. ההשקעה הנדרשת משתנה מבר אחד לאחר ויש להתייחס לגורמים כגון עלות שכר דירה, שיפוצים של המקום, רכישת ציוד וריהוט, עיצוב, שיווק, כוח אדם, מלאי, שילוט וכדומה.
ניתן להקים בר חדש גם בעלות יחסית נמוכה, בהתאם לגודל המקום ועלויות שכר הדירה. הקמת בר חדש במוקדי הבילויים באזור המרכז גבוהה בהרבה בהשוואה לעלות פתיחת בר באזור אחר, למשל בפריפריה.
כיצד לגייס הלוואה מקרנות מדינה להקמת בר?
גיוס אשראי לבר חדש מאפשר ליזם להגשים את חלומו, אך כדאי לדעת כי הבנקים המסחריים אינם ממהרים להציע מימון לפתיחת בר בגלל הסיכון הרב. גופים פיננסיים שונים מודעים לסיכונים הקיימים בפתיחת בר, לכן הם מעדיפים לא לסכן את כספם ואם הם מציעים הלוואה לרוב הם יקשיחו תנאים.
לכן, כדאי להגיש בקשה לקרן לעסקים קטנים ובינוניים בערבות המדינה או לאחת הקרנות האחרות בערבות המדינה. יש להגיש בקשה לגוף המתאם של הקרן ולאחר בדיקות של כלכלן מטעם הגוף המתאם ובדיקות נוספות של הבנק המלווה, ועדת האשראי תתכנס ותחליט האם לאשר את ההלוואה לבר.
הלוואה בנקאית / חוץ בנקאית לבר קיים
בעלי בר פעיל וקיים הזקוקים להלוואה למטרות כמו שיפוצים, החלפת ציוד, השקעה, הון חוזר וכדומה, יכולים לקחת הלוואה מאחד הבנקים המסחריים. כאמור, הבנקים לא ממהרים להציע אשראי ומימון לברים, לכן אפשר לקחת הלוואה חוץ בנקאית.
תנאי ההלוואות החוץ בנקאיות השתפרו בשנים האחרונות בגלל הרפורמה והתחרות הגבוהה, לכן כדאי לבחון את כל פתרונות המימון לפני שלוקחים הלוואה מהבנק או מחברת מימון.
טיפים לפתיחת בר
- כדאי לבנות תוכנית עסקית בעזרת יועץ עסקי מנוסה.
- יש לבחון היטב את פתרונות המימון כדי לקבל החלטה פיננסית שקולה.
- חשוב ליצור בידול מהמתחרים ולספק חוויה ייחודית לבליינים.
- לפני פתיחת בר חדש יש לבדוק את המתחרים באזור.
הלוואה בערבות המדינה לבר חדש או קיים כדאי לקחת בעזרת היועצים המנוסים של משפחה עסקית. אנו מסייעים מדי שנה לעשרות יזמים לקבל מימון נוח בריבית אטרקטיבית להקמת עסק חדש או להשקעה בעסק קיים. למידע נוסף ולשיפור הסיכויים שלכם לקבלת ההלוואה הנוחה בערבות המדינה לבר השאירו פרטים בטופס למטה ואנחנו נחזור אליכם בהקדם ונלווה אתכם עד קבלת ההלוואה הנחוצה עבורכם.