אחזקה ארוכת טווח של עסק בישראל דורשת מהבעלים השקעה כספית לא מועטה לאורך השנים (בעיקר בשנים הראשונות) וזאת על מנת לממן את עלויות ההקמה, רכישת מלאי, שיווק ופרסום, תשלומי שכירות וחשבונות, משכורות ועוד. מכיוון שאנו נמצאים בעידן של מגוון עצום מבחינת האפשרויות הפיננסיות, רבים מבעלי העסקים פונים אל גופים חיצוניים בבקשת אשראי שתשלים את ההשקעה שנעשית מכיסם הפרטי.
אם אנחנו מדברים על עסקים שקשורים למגזר השירותים, הרי שהתלות בהלוואות החיצוניות היא גדולה עוד יותר בגלל הקושי לחזות את רמת המכירות והרווחים העתידית. בניגוד להוצאות שנוטות להיות קבועות פחות או יותר, ההכנסות של חברות בתחום השירותים יכולות להשתנות בהתאם לעונות, מצב כלכלי במדינה, תחרות מעסקים אחרים, שינויים בהעדפות הצרכנים ועוד. ללא קו אשראי נגיש, חברה מסוג זה יכולה להסתבך פיננסית ואף להגיע לפשיטת רגל.
קבלת מימון להשקעה בעסק המעניק שירותים
רוב החברות העסקיות, ובמיוחד הקטנות והבינוניות שבהן, עדיין מעדיפות לבנק במקרה שמתעורר צורך בקבלת אשראי לצרכים שונים. היתרונות של גיוס הלוואה לעסק במגזר השירותים בבנקים, הם בעיקר עניין הנוחות ועלויות הנמוכות יחסית בהשוואה לאופציות חוץ בנקאיות. אולם, פעמים רבות הבנק יסרב לתת את ההלוואה המבוקשת מפאת סיכונים גבוהים מידי (עסק שנמצא בקשיים פיננסיים, בעל עסק עם עיקולים או הגבלות, מינוף גבוה ועוד).
לווים פוטנציאליים שאינם יכולים או רוצים לגייס אשראי בנקאי יכולים לפנות לשוק החוץ בנקאי, כאשר חלק מהאופציות המשתלמות ניתן למצוא במסגרת הקרן בערבות מדינה. תכנית זו, אשר מופעלת על ידי משרד הכלכלה, מספקת ביטחונות לחברות שונות במשק ועניין זה מקל עליהם במידה רבה, כאשר הם מנהלים משא ומתן מול הבנק. ברגע שהסיכון עבור הבנקים הופך להיות נמוך יותר בגלל ערבויות מדינה, זה מקל עליהם להעניק את האשראי הדרוש.
כדי להיות זכאים להלוואה עסקית עבור מגזר השירותים מהקרן בערבות מדינה, על הלווים לעמוד בקריטריונים ספציפיים ובנוסף לקבל את אישור הוועדה שמשותפת לבנקים, המתווך שמסנן את הבקשות הראשוניות (פירמות פיננסיות ורו"ח) והמדינה. הפרמטרים העיקריים שעליהם מסתכלים חברי הוועדה, הם פוטנציאל הרווחים והמכירות העתידי, היסטוריית אשראי, פרופיל החברה (תרומה לחברה, פעילות בפריפריה וכ"ו), סיכוני אשראי ועוד.
המאפיינים של מימון בערבות המדינה למגזר השירותים
ההלוואות במסגרת הקרן מיועדות לעסקים קטנים ובינוניים שמחזור המכירות שלהם אינו עולה על מאה מיליון ₪ בשנה. סכום האשראי המקסימאלי שיכולים לקבל עסקים עם מחזור מכירות של עד 6.25 מיליון ₪ עומד על חצי מיליון ₪ ו-8% מהמכירות בשביל חברות עם מחזור גבוה יותר (עד מאה מיליון ₪). יש אפשרות לפרוס את ההלוואה עד לתקופה של חמש שנים עם אופציה לחצי שנת גרייס.
צריך לציין, כי הערבויות של הקרן הן אינן מקשה אחת, אלא מחולקות למסלולים ספציפיים. כל לווה עסקי צריך לבדוק היטב את הקריטריונים המינימאליים ולבחור מסלול מתאים לפני הגשת הבקשה.
אנו בפורטל משפחה עסקית, מעוניינים להציע ללווים העסקיים הפוטנציאליים פלטפורמה זמינה של השוואת מסלולי אשראי שונים שקיימים במשק. בגלל שחברות פיננסיות חוץ בנקאיות חדשות מופיעות לאחרונה כפטריות לאחר הגשם ואפיקי הלוואות חדשים נפתחים בקצב מסחרר, קשה מאד לעקוב אחרי ההתפתחויות בשוק האשראי, אלא אם כן אתה איש מקצוע שעוסק בתחום באופן שוטף.
המומחים של אתר משפחה עסקית הם בעלי ניסיון ארוך שנים בעבודה מול לווים עסקיים והם יכולים בהחלט לזהות את הצרכים שלך כדי להתאים את ההלוואה האופטימאלית עבורך – בין אם מדובר על תכניות סיוע ממשלתיות כמו הקרן בערבות מדינה, חברות חוץ בנקאיות או בנקים. מעבר להוזלת עלויות ריבית בטווח הארוך, פנייה לאנשי מקצוע גם יכולה למנוע נפילה למעשי הונאה או התקשרות עסקית עם חברות לא מוכרות ומפוקפקות.
עניין נוסף שראוי לציין הוא, כי חלק גדול מאד בתהליך קבלת האשראי מתייחס להגשה נכונה של בקשת ההלוואה, בחירת המסלול המתאים לפי פרופיל החברה וגם עמידה בקריטריונים מינימאליים. שימוש בשירותים של אנשי מקצוע יכול להביא לחיסכון משמעותי בזמן וגם להגדיל את הסיכויים לקבלת האשראי המבוקש בצורה משמעותית.
במידה ואתה עצמאי או בעל חברה וחושב לקחת הלוואה עסקית למטרות שונות בתקופה הקרובה, הגעת למקום הנכון. ביכולתנו לסייע באיתור האופציה האטרקטיבית ביותר ללא שום עלות או התחייבות. כל מה שעליך לעשות, זה להשאיר את פרטי ההתקשרות עמך בעמוד זה ואנו מבטיחים שהנציגים הטלפוניים שלנו יצרו אתך קשר בהקדם.