אופי הפעילות העסקית בישראל וגם בכלל, דורש מבעלי החברות להחזיק רזרבות כספיות משמעותיות כדי להזרים אותן לעסק במקרה הצורך. כאשר אין הון עצמי משמעותי שניתן להישען עליו, אחת האפשרויות היא לפנות לגופים חיצוניים שונים בבקשת הלוואה. בין האפיקים הנגישים של אשראי עסקי עבור עסקים קיימים ניתן לציין את הבנקים, חברות האשראי והפנסיה, עסקים קטנים להלוואות וגם קרנות מסוגים שונים.
החשיבות של אשראי זמין בכל עת היא קריטית מבחינת העסק בגלל הקושי לעשות תחזיות מדויקות של הכנסות עתידיות. בזמן שסעיף ההוצאות בחברה יכול להיות יציב מבחינה מסוימת לאורך זמן, ההכנסות תלויות מאד במשתנים אובייקטיביים ויכולות גם להפתיע לרעה. במקרה כזה, חברה יכולה להיכנס לגירעון משמעותי ואף למצוא עצמה מול פשיטת רגל.
הלוואות חוץ בנקאיות והתאמת פתרונות מימון לעסקים קיימים
לאחרונה, בעקבות הקשיים בהם נתקלים בעלי חברות בעת נטילת הלוואות בנקאיות, החל לצבור תאוצה נוספת השוק החוץ בנקאי, שכולל את הגופים המוסדיים, חברות פנסיה ואף עסקים פרטיים קטנים יותר שפועלים בתחום. יש באפשרותן של חברות אלו לגבות ריבית גבוהה יותר מהממוצע בבנקים כדי לפצות על סיכוני האשראי הקיימים ולפיכך, גם הסיכויים לקבלת הלוואה עסקית עולים באופן משמעותי.
היתרונות האחרים של קבלת הלוואה לסיוע לעסק ותיק בשוק החוץ בנקאי נוגעים בגמישות הגבוהה שלהן ובהלימה שלהן לצרכים של החברה. פעמים רבות ניתן לבחור מסלולים שאינם קיימים כלל במערכת הבנקאית ואף לשנות פרמטרים כמו תאריכי פירעון, ריבית וגובה תשלומים באמצע תקופת ההלוואה.
הלוואות עסקיות במסגרת הקרן הממשלתית בערבות מדינה
התכנית מיועדת בראש ובראשונה לעסקים קיימים עם מחזור עסקים שאינו עולה על מאה מיליון ₪ לשנה, ואשר זקוקים לאשראי כדי לממן את ההון החוזר והפעילות השוטפת שלהם, להתרחב לתחומים אחרים או להשקיע בפיתוח של מוצרים או כיוונים עסקיים חדשים. ההחלטה הסופית על מתן הלוואה נעשית על פי כושר ההחזר של בית העסק ובחינת המאפיינים הייחודיים שלו.
במסגרת כל המסלולים הזמינים, יש זכאות לערבות מדינה בגובה של כ-80% מסך האשראי הניתן, אך גם בעל העסק חייב לחתום על ערבות אישית מול הבנק. ישנן מספר אפשרויות הצמדה של המסלולים, כמו ריבית קבועה, משתנה, צמודה למט"ח ועוד והאשראי הניתן הוא עד לגובה של חמש שנים.
גיוס אשראי באמצעות איתור משקיעים בחברה קיימת
במידה ובעל חברה רוצה להימנע מסיכוני שנובעים מנטילת הלוואות רבות מידי, יש באפשרותו גם לעבוד על גיוס משקיעים חיצוניים במיזם העסקי. תוספת של הון מסוג זה אינה גורמת למינוף החברה, לא מעלה את הסיכון לפשיטת רגל ואין שום צורך בתשלום ריבית. ברם, גיוס משקיעים לעסק דורש מבעל החברה לוותר על חלק מהשליטה ולמסור רווחים מסוימים לגופים אחרים.
לפני שניגשים לתהליך איתור משקיעים מתאימים, מומלץ לחשוב היטב כיצד להציג את הרעיון העסקי של החברה בצורה אופטימאלית. כדי לעניין את המשקיעים הפוטנציאליים בהתגייסות כספית למען החברה, יש להכין מצגות ברורות לגבי הרעיון העסקי, מכירות בעבר , ציפיות של רווחים בעתיד וכל זאת בסיוע גרפים וטבלאות רלוונטיות. מוטב שכל המידע המוצג למשקיעים יהיה מגובה במסמכים חתומים על ידי עורכי דין ורואי חשבון.
אנו בפורטל משפחה פיננסית, שמנו לנו למטרה לסייע ללווים פוטנציאליים שזקוקים לאשראי עסקי למטרת הקמת חברה חדשה, מימון הון חוזר, השקעה או התרחבות של עסק קיים ועוד. המגוון הגדול של אפיקי הלוואות זמינים כיום יכול ליצור בלבול גדול ובחירה באופציה שתביא להפסדים כספיים מצטברים לאורך חיי ההלוואה. עקב כך, ובייחוד כאשר מדובר על אשראי עסקי, יש חשיבות גדולה מאד בסיוע של אנשי מקצוע אשר יבחנו את הצרכים האישיים שלך ויעזרו לך לבחור במסלול המתאים.
כל לווה עסקי צריך לזכור, כי המפתח לבחירה באשראי מתאים, הוא קבלת מידע עדכני ככל האפשר ועריכת סקר שוק בין האפיקים הרלוונטיים. לעיתים מסוימות, מסלולים פחות מוכרים במסגרת ערבות ממשלתית או קרנות פילנתרופיות יכולות אף לספק הלוואה ללא דרישת ריבית, ביטחונות עו ערבים. יועצי משפחה עסקית יכולים לסייע לך בכך וגם ללוות אותך בהמשך התהליך שנוגע בהגשת בקשה והסדרים סופיים מול המלווה.
אם אתה חשוב לקחת הלוואה עסקית לצרכים שונים בתקופה הקרובה, הגעת למקום הנכון. היועצים המומחים שלנו יסייעו לך להוזיל עלויות ולבחור מבין מסלולים אטרקטיביים בבנקים, גופים חוץ בנקאיים וקרנות שונות. כל מה שעליך לעשות, זה להשאיר את פרטי ההתקשרות עמך באתר ואנו ניצור קשר טלפוני במהירות האפשרית. הייעוץ הינו ללא עלות וללא התחייבות.